Съобщение от Европейската Гражданска Инициатива
"Да Спрем Екоцида"
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Да Спрем Екоцида стана глобален!

Изминахме много път откакто започнахме Европейската Гражданска Инициатива “Да спрем Екоцида в Европа”. Направихме първите стъпки, израснахме ‘пубертета' и сега достигнахме преломния момент, когато да разширим границите на първоначалната си цел. Стартирахме като Европейска инициатива, но все по-ясно осъзнаваме, че опазването на Земята не може да се ограничава от политически граници – тъй като за нашата планета те не са различими.

Затова решихме, че трябва да включим всичкии да бъдем заедно в защитата на нашата Земя. Нека с гордост да ви представим нашата нова идентичност. Нашата борба вече е да спрем екоцида на Земята, затова и новото ни лого представя новата ни мисия. С присъединяването към Брюкселската харта вашата подкрепа от цял свят ни показа, че това вече не е само европейска инициатива. Тя прераства в глобална, както го пожелахте; а ние сме по-въодушевени от всякога.

Новата идентичност запазва първоначалните три Е-та, като вече зад тях стоят думите End Ecocide on Earth (Да спрем екоцида на Земята). Е-тата вече са обвързани с окръжност, представляваща Земята, и текстът до логото е променен. Запазихме цветовете, тъй като те ясно и интуитивно се свързват с природния свят, както би изглеждала нашата планета погледната от космоса. Без съмнение доминиращ цвят е синьото, като най-подходящ избор за водата, покриваща 70% от земната повърхност; в комбинация с него зеленото представлява горската шир, белите дробове на планетата ни.

Щастливи сме от новата идентичност, която ни събира, и също бихме се радвали вие да я припознаете и да се чувствате част от това световно движение – в края на краищата това, което правим, е да защитаваме своя дом. „Да спрем екоцида на Земята“ е световна гражданска инициатива, и целта ѝ е да насърчи и даде сила на гражданите да поемат отговорност в демократичен процес за защита на нашата Земя.

С новото лого желаем да обединим всички граждани и държави, за да участват в борбата срещу екоцида на Земята. Заедно можем да го направим, всяка ръка помага!

Запазете датата! - Конференция на “Да спрем екоцида”, 13-14 октомври в Брюксел

Присъединете се към нас на 13 и 14 октомври да обсъдим миналото, настоящето и бъдещето по оношение на екоцида, както и предизвикателствата пред младежите, организиращи Европейска гражданска инициатива! Експерти от областите на правото, политиката и околната среда ще дискутират концепцията на екоцида и как да бъде успешно приложена. Очаквайте повече информация скоро, но отсега запазете датите в календара си. (Тази конференция се осъществява с любезната подкрепа на програмата на ЕС “Младежта в действие” и EESC.).

Подготовка за COP21 - Париж 2015

Преди 3 години в Дърбан, Рамковата конвенция за климатичните промени на ООН (UNFCCC) решава да посвети последващите четири години на преговори и прилагане на глобално и законово обвързващо споразумение за намаляване на емисиите от парникови газове по света, и да финансира мерки за адаптация на най-бедните и най-уязвими държави. Преговорите на Варшавската конференция в края на 2013 (COP19) се озовават в задънена улица поради неотменни частни интереси. Този факт кара повечето от присъстващите граждански организации да напуснат преговорите.

За следващата конференция, която ще се проведе в Париж през декември 2015 (COP21), група от граждански организации иска да окаже по-голям натиск чрез съвместно действие. Нашият френски доброволец Жорж Менахем присъства като представител на “Да спрем екоцида в Европа” на подготвителния процес за “COP21 гражданско общество” проведен миналия април. Срещата е включвала около 80 участници от над 25 организации от дузина държави. Основната дискусия се е водила около въпроса:

    Каква би била най-добрата стратегия на френските НПО-та да увеличат информираността на обществото относно големите климатични проблеми, да го мобилизират и да подтикнат COP21 събранието към крайно споразумение, което да подобри глобалното управление на въпросите за климата и околната среда?

На срещата е решен общ план, структура на действие и няколко ключови дати за мобилизации в Париж около COP21. Следващата среща е планирана за 23-24 август в Париж и на нея ще присъстват Жорж и нашата говорителка Валери. Очаквайте скоро още информация за тази чудесна инициатива.

Време е да се запознаете с португалския екип!

Ние сме 10 доброволци, разпръснати из Лисабон и Синтра, и сме един от най-младите екипи на “Да спрем екоцида”! Повечето от нас са ученици, някои вече в колежа, докато други са все още в гимназията, най-младият ни доброволец е на 16 години! Но младата възраст не ни спира да се борим за това, в което вярваме!
Откакто започнахме нашата инициатива сме стартирали много дейности, ето няколко за пример:

  • Посещавахме алтернативни събития, като еко събития, фестивали и т.н. -> По тези събития събрахме значително количество подписи.
  • Разгласявахме из местни училища и университети, което ни помогна да съберем повече доброволци.
  • Организирахме срещи за приемане на новите доброволци или да обсъждаме какво да правим по-натам.
  • Интервюта за радиото и в португалско списание
И още много дейности!

Ако желаете да се присъедините към португалския екип, моля свържете се с Rachel (rachelgomez15@gmail.com). Също така планираме среща на екипа в Лисабон и сте добре дошли да се присъедините! Просто се свържете с нас!

Let’s Нека спрем екоцида! Всяка ръка помага!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, Всички права запазени.
Получавате това електронно писмо, тъй като сте проявили интерес,
подкрепяйки ни на www.endecocide.org
 отпишете се от този списък