Un mesaj de la Initiativa Cetatenilor Europeni catre Sa Oprim Ecocidul
Este acest email afisat incorect?
Vizualizati-l in browserul dumneavoastra. sau alegeți o alta limba.

End Ecocide goes global!

Am parcurs un drum lung de la lansarea initiativei cetatenesti europene – Sa oprim ecocidul in Europa. Am facut primii pasi, am crescut si trecut de adolescenta , iar acum am atins un punct in care trebuie sa ne extindem granitele scopului tragetului nostru initial. Am inceput in cadrul Europei, dar pe masura ce cresteam , am realizat ca protectia si salvarea Pamantului nu poate fi limitata la granitele dintre natiuni, pentru ca planeta noastra nu le distinge.

In acest punct suntem mandri sa va prezentam noua noastra identitate. Deoarece in acest moment luptam pentru a opri ecocidul Planetei , logoul nostru trebuie sa integreze aceasta misiune. Prin unirea cartei din Bruxel, suportul vostru pe plan international ne-a aratat ca nu mai vorbim doar de o initiativa Europeana. A devenit globala, tocmai datorita dorintei voastre si asta nu poate decat sa ne umple inimile de bucurie.

Noua identitate pastreaza originalul 3 E , care reprezinta acum End Ecocide on Earth. Cele trei litere se reunesc acum intr-un cerc, care reprezinta tocmai Pamantul, iar semnul de langa logo il veti gasi acum schimbat. Am pastrat culorile, dupa cum vedeti, intr-un mod clar si intuitiv reprezinta lumea si planeta intr-un mod natural, ca atunci cand privim Planeta din spatiu. Aproximativ 70 la suta din suprafata Planetei este acoperita de apa , asa ca nu exista nici un dubiu ca albastrul este cea mai potrivita alegere in combinatie cu verdele, acesta din urma reprezentand padurile , plamanii Planetei noastre.

Ne bucuram ca ne-am putut aduna sub aceasta noua identitate si ne-am dori ca voi sa o adoptati de asemenea, ea fiind parte a acestei miscari globale, pentru ca in fond toti ne protejam caminul. End Ecocide on Eath( Opriti ecocidul Pamantului) este o initiativa civica globala care tinteste sa incurajeze cetatenii sa devina responsabili in procesul democratic de a proteja Planeta.

Prin noul logo ne dorim sa unim toti cetatenii , toate tarile si natiunile ca parte activa a opririi ecocidului in lume. Impreuna putem reusi, fiecare mana conteaza.

Pastrati data de 13-14 Octombrie pentru conferinta End Ecoide din Bruxel, si alataurati

va pentru a discuta despre trecutul, prezentul si viitorul ecocidului cat si despre provocarile carora trebuie sa le faca fata tinerii care organizeaza Initiativa Cetateneasca Europeana. O serie de experti in legi, politici cat si pe sectorul de mediu vor dezbate conceptul ecocidului si cum poate fi el implementat cu succes. Mai multe informatii vor veni in curand, dar va rugam sa va pastrati data( aceasta conferinta este posibila cu sprijinul programului EU Youth in action-tineri in actiune si EESC).

Pregatirile pentru COP21 – Paris 2015

In Durban final 2011, Conventia Natiunilor Unite pe tema schimbarilor climatice au decis sa dedice urmatorii patru ani pentru negocierea si adoptarea unei intelegeri globale pentru reducerea Emisiilor GHG pe intreg teritoriul planetei si sa implementeze masuri in cele mai sarace si vulnerabile tari. Cu toate acestea negocierile care au avut loc in conferinta de la Varsovia la sfarsitul lui 2013(COP19) au ramas intr-un punct mort, tocmai datorita intereselor private. Acest fapt a determinat ca majoritatea organizatiilor societatii civile prezente la discutii, sa paraseasca negocierile.

Pentru urmatoarea conferinta care va avea loc la Paris in Decembrie 2015(COP21), un grup de organizatii ale societatii civile isi doresc sa puna o mare mare presiune pentru o actiune de joint. Voluntarii nostri francezi, Georges Menahem, reprezentatntul End Ecocide Europe, a luat parte la ,, COP21 Societatea Civila ,, in procesul pregatitor care a avut loc anul trecut in luna Aprilie. Intalnirea a avut loc in prezenta a aproximativ optzeci de participanti din peste 25 de organizatii, veniti din peste 12 tari. Discutia principala pe tema unei agende comune , structura si cateva ,,pietre de hotar,, pentru mobilizarea din Paris, inainte , cat si in jurul COP21 au fost coonvenite. Urmatoarea intalnire este programatata pentru 23-24 August in Paris si vor fi gazduite de speakeri nostri Geroges si Valerie.Mai multe detalii despre aceasta initiativa vor veni in curand.

Acum este timpul sa faceti cunostinta cu echipa noastra portugheza.

Suntem 10 volunatri raspanditi in Lisabona si Sintra si una dintre cele mai tinere echipe End Ecocide. Majoritatea dintre noi suntem studenti, si cativa chiar liceeni (!). Cel mai tanar voluntar al nostru are 16 ani. Si acest lucru nu ne opreste sa luptam pentru cauzele in care credem.
De la inceputurile noastre , an initiat multe activitati si am dori sa va dam cateva exemple.

  • Partciparea in cadrul unor evenimente alternative precum evenimente/festivaluri ecologice, etc
  • Aceste evenimente ne-au adus un numar mare de semnaturi. Prezenta in scoli si universitati ne-a adus un numar mai mare de voluntari.
  • Sedintele organizate pentru a intampina noi memebri si pentru a discuta pasii urmatori.
  • Interviuri Radio si in presa portugheza.
Si multe alte activitati. Daca doriti sa va alaturati echipei din Portugalia , va rog sa luati legatura cu Rachel (rachelgomez15@gmail.com). De asemenea planuim o intanire cu intreaga echipa, care va avea loc in Lisabona si sunteti bineveniti. Trebuie doar sa luati legatura cu noi.

Sa oprim ecocidul impreuna. Fiecare conteaza.

Copyright © 2013, www.endecocide.org, Toate drepturile rezervate.
Ati primit acet email dupa ce v-ati manifestat interesul
de a ne sustine la www.endecocide.org
 Dezabonati-va